| Balení | Láhev (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 2015 |
| Země | Itálie |
| Typ označení | DOC |
| Oblast | Piemont |
| Označení | Barbaresco |
| Vinařství | Bruno Rocca |
| Cuvée | Rabajà |
| Aktuální fáze |
Vrchol
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Láhev (75 cl) | |
| 2025 | 201,29 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
2015 - 2019
|
Zralost
2020 - 2024
|
Vrchol
2025 - 2034
|
Úpadek
2035 - 2044+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Barbaresco Rabajà 2015 od vinarství Bruno Rocca je výjimecné víno z legendární oblasti Piemontu v severní Itálii, prestižne situované v okolí vesnice Barbaresco. Toto cervené víno je vyrobeno ciste z odrudy Nebbiolo, která je známá svou ušlechtilostí, precizností a schopností zrání. Rocník 2015 se vyznacuje skvelou vyvážeností mezi strukturou, elegancí a svežestí, protože rok byl ideálne teplý a nabídl hroznum ideální podmínky pro plné dozrání. Terroir vinice Rabajà, jednoho z nejvýznamnejších cru oblasti, se vyznacuje vápencove-jílovitou pudou a jižním ci jihozápadním oslunením, které dává vínu komplexnost, minerální charakter a silnou osobnost. Vinifikace v Bruno Rocca probíhá tradicne s dlouhou macerací a následným zráním ve velkých drevených sudech, což dává vínu jemnou taninovou strukturu a komplexní aromatický profil s tóny cerveného ovoce, ruže, korení a dotekem tabáku.
Piemont je historicky jeden z nejvýznamnejších vinarských regionu Itálie. Místní klima se vyznacuje teplými léty, chladnými zimami a výraznými teplotními rozdíly mezi dnem a nocí, což prospívá pomalému zrání Nebbiolo a vývoji aromat. Hlinité a vápencové podloží dodávají zdejším vínum eleganci a dlouhovekost a vinarská tradice sahá v Piemontu hluboko do staletí.
Barbaresco Rabajà 2015 je ideální partner pro tradicní pokrmy piemontské kuchyne. Výtecne si rozumí s ruznými úpravami hovezího nebo telecího masa, jako je brasato al Barbaresco (dušené hovezí na víne), tajarin s lanýži nebo osso buco. Skvele doplní také vyzrálé sýry typu Parmigiano Reggiano nebo místní Castelmagno, kde podtrhuje výrazné sýrové nuance.
Pri degustaci doporucuji Barbaresco Rabajà 2015 nejprve dekantovat alespon na hodinu, aby se rozvinula jeho komplexnost a aromatika. Ideální teplota podávání je 16-18°C. Díky svému potenciálu mužete nechat víno zracet ve sklepe ješte nekolik let, kde dále rozvine svuj charakter a noblesu.
Posuňte správu svého vinného sklepa na Víno s Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s přehledem.
Stáhněte si Viniou a spravujte svůj sklep v Víno jako expert!
Všechny informace, které zde vidíte o láhvi Víno Barbaresco Bruno Rocca - Rabajà - 2015, lze automaticky přidat k vašim vlastním vínům prostřednictvím softwaru pro správu vinného sklepa Viniou jednoduše zadáním názvu vašeho vína nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k rychlému vytvoření a uspořádání vašich vlastních vinných karet.