| Balení | Láhev (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 2008 |
| Země | Itálie |
| Typ označení | DOC |
| Oblast | Piemont |
| Označení | Barbaresco |
| Vinařství | Bruno Rocca |
| Cuvée | Rabajà |
| Aktuální fáze |
Vrchol
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Láhev (75 cl) | |
| 2025 | 190,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
2008 - 2012
|
Zralost
2013 - 2019
|
Vrchol
2020 - 2027
|
Úpadek
2028 - 2037+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Barbaresco Rabajà 2008 z vinarství Bruno Rocca je jedním z ikonických vín této prestižní oblasti Piemontu. Je vyrobené výhradne z odrudy Nebbiolo, která zde dosahuje svého vrcholu díky ideálním prírodním podmínkám a peclivému zpracování. Rok 2008 patril mezi rocníky s vyváženým pocasím, což umožnilo hroznum dozrát pomalu a plne vyvinout bohaté aromatické spektrum. Vinohrad Rabajà je jeden z nejprestižnejších cru (jednotlivých vinic) v Barbarescu, s jižní expozicí a vápencovo-jílovitou pudou, která propujcuje vínu jemnost, eleganci a dlouhovekost. Vinifikace u Brun? Roccy je tradicní s použitím velkých sudu a delším zráním vína, což zvýraznuje ušlechtilost Nebbiola a poskytuje mu výraznou strukturu, tóny cerveného ovoce, fialek, tabáku ci lékorice a jemné, ale prítomné trísloviny.
Piemonte (Piemont) patrí mezi nejslavnejší vinarské regiony Itálie, nachází se na úpatí Alp a teží z unikátního mikroklimatu, kde strídání chladných nocí a teplých dnu šetrí aromatiku a kyselost hroznu. Historie vinarství v této oblasti sahá až do rímských dob, ale mimorádnou reputaci získaly Barbaresco a Barolo až v 19. století. Pudy jsou bohaté na vápno a jíl, což je ideální pro pestování Nebbiola, jenž zde dává vína s nebývalou elegancí a potenciálem pro zrání.
Díky své komplexnosti, eleganci a tríslovinovému charakteru se Barbaresco Rabajà výborne doplnuje s výraznými pokrmy, napríklad s dušeným hovezím (brasato al Barbaresco), kachním prsem, lanýžovými rizoty, houbovými testovinami nebo vyzrálými sýry (zejména regionálními jako Castelmagno nebo Toma). Doporucuji víno pred podáváním dekantovat alespon jednu hodinu, aby se plne rozvinuly jeho aromatické nuance. Ideální teplota podávání je 16-18°C. V takových podmínkách vynikne jeho noblesnost i sametová struktura, která uciní z degustace neopakovatelný zážitek.
Optimalizujte správu svého sklepa s Víno díky Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s lehkostí.
Stáhněte si Viniou hned teď a proměňte správu svého sklepa na Víno v plynulý a intuitivní zážitek!
Všechny informace, které zde vidíte o lahvi Víno Barbaresco Bruno Rocca - Rabajà - 2008, lze automaticky přidat do vašich vlastních Víno prostřednictvím. aplikace Viniou zadáním názvu vašeho Víno nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k vytvoření a organizaci vašich personalizovaných položek Víno během okamžiku.