Karta vína

Drapeau Itálie
Víno Rouge sec Rabajà Bruno Rocca 2008 Itálie Piemont Barbaresco DOC
Piemont - Barbaresco
Bruno Rocca
Rabajà
2008

Informace

Balení Láhev (75 cl)
Typ Víno
Barva Červené
Ročník 2008
Země Itálie
Typ označení DOC
Oblast Piemont
Označení Barbaresco
Vinařství Bruno Rocca
Cuvée Rabajà
Aktuální fáze
Vrchol

Tržní cena

*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*

Láhev (75 cl)
2025 190,00 €

Váš vinný sklep si zaslouží víc než Excel!

──── 🍷 ────

  • 📦 Organizujte své lahve bez námahy
  • 💰 Poznejte hodnotu svého sklepa jedním kliknutím
  • ⏳ Užijte si svá vína v nejlepší formě
  • 🍽️ Získejte doporučení na párování jídel a vín přizpůsobená vašemu sklepě
✅ Již 100 000+ nadšenců používá Viniou

🚀 Proč ne vy?

🚀 Vyzkoušejte nyní

⭐ Hodnoceno 4,9/5 na obchodech

Recenze Viniou

Barbaresco Rabajà 2008 z vinarství Bruno Rocca je jedním z ikonických vín této prestižní oblasti Piemontu. Je vyrobené výhradne z odrudy Nebbiolo, která zde dosahuje svého vrcholu díky ideálním prírodním podmínkám a peclivému zpracování. Rok 2008 patril mezi rocníky s vyváženým pocasím, což umožnilo hroznum dozrát pomalu a plne vyvinout bohaté aromatické spektrum. Vinohrad Rabajà je jeden z nejprestižnejších cru (jednotlivých vinic) v Barbarescu, s jižní expozicí a vápencovo-jílovitou pudou, která propujcuje vínu jemnost, eleganci a dlouhovekost. Vinifikace u Brun? Roccy je tradicní s použitím velkých sudu a delším zráním vína, což zvýraznuje ušlechtilost Nebbiola a poskytuje mu výraznou strukturu, tóny cerveného ovoce, fialek, tabáku ci lékorice a jemné, ale prítomné trísloviny.

Piemonte (Piemont) patrí mezi nejslavnejší vinarské regiony Itálie, nachází se na úpatí Alp a teží z unikátního mikroklimatu, kde strídání chladných nocí a teplých dnu šetrí aromatiku a kyselost hroznu. Historie vinarství v této oblasti sahá až do rímských dob, ale mimorádnou reputaci získaly Barbaresco a Barolo až v 19. století. Pudy jsou bohaté na vápno a jíl, což je ideální pro pestování Nebbiola, jenž zde dává vína s nebývalou elegancí a potenciálem pro zrání.

Díky své komplexnosti, eleganci a tríslovinovému charakteru se Barbaresco Rabajà výborne doplnuje s výraznými pokrmy, napríklad s dušeným hovezím (brasato al Barbaresco), kachním prsem, lanýžovými rizoty, houbovými testovinami nebo vyzrálými sýry (zejména regionálními jako Castelmagno nebo Toma). Doporucuji víno pred podáváním dekantovat alespon jednu hodinu, aby se plne rozvinuly jeho aromatické nuance. Ideální teplota podávání je 16-18°C. V takových podmínkách vynikne jeho noblesnost i sametová struktura, která uciní z degustace neopakovatelný zážitek.

Jiný ročník

Vrchol

Piemont - Barbaresco - 2015

Bruno Rocca - Rabajà
Láhev (75 cl)
Vrchol

Piemont - Barbaresco - 2007

Bruno Rocca - Rabajà
Láhev (75 cl)
Vrchol

Piemont - Barbaresco - 2006

Bruno Rocca - Rabajà
Láhev (75 cl)
Vrchol

Piemont - Barbaresco - 2004

Bruno Rocca - Rabajà
Láhev (75 cl)

Spravujte svůj sklep s Víno jako profesionál

Optimalizujte správu svého sklepa s Víno díky Viniou!

Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s lehkostí.

Stáhněte si Viniou hned teď a proměňte správu svého sklepa na Víno v plynulý a intuitivní zážitek!

Aplikace Viniou

Všechny informace, které zde vidíte o lahvi Víno Barbaresco Bruno Rocca - Rabajà - 2008, lze automaticky přidat do vašich vlastních Víno prostřednictvím. aplikace Viniou zadáním názvu vašeho Víno nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k vytvoření a organizaci vašich personalizovaných položek Víno během okamžiku.

100 000
Uživatelé
4.9
Hodnocení v obchodech
1483
Souhrnné recenze