Oblast Murcie, nacházející se na jihovýchodě Španělska, je líhní charakteristických vín, která se pomalu, ale jistě prosazují na mezinárodní scéně. Usazená mezi Středozemním mořem a iberskými horami, těží z ideálního klimatu pro vinařství se svými dlouhými horkými léty a mírnými zimami. Murcie hostí tři označení původu: Bullas, Jumilla a Yecla. Oblast je především známá pro odrůdu Monastrell, červené hrozny, které se dokonale přizpůsobují slunečnému terroiru a produkují bohatá a intenzivně ovocná vína s robustní tříslovinovou strukturou. Kromě Monastrellu si oblibu získávají také odrůdy jako Syrah, Tempranillo a Cabernet Sauvignon. Murcie podporuje udržitelné vinařské praktiky, upřednostňuje biologické techniky a velký respekt k biodiverzitě. Vinařství v této oblasti spojují tradiční vinařství s moderními inovacemi, což přitahuje jak zvědavé milovníky vína, tak zkušené znalce. Objevování těchto vín nabízí smyslovou cestu skrze region, který září svou autenticitou a vášní pro vinařskou dokonalost.