Valencijské společenství, nacházející se na východním pobřeží Španělska, je proslulé svou výjimečnou vinařskou rozmanitostí. Tento region má prospěch ze slunného středomořského klimatu s horkými a suchými léty a mírnými zimami, které poskytují ideální podmínky pro pěstování révy. Různorodé půdy, sahající od vápencových až po aluviální, také přispívají k bohatství vyráběných vín. Region je známý svými silnými červenými víny, často vyráběnými z autochtonních odrůd, jako jsou Monastrell a Bobal, které se vyznačují vůněmi zralého ovoce a koření. Navíc bílá vína z Valencie, vyráběná převážně z odrůdy Merseguera, překvapují svou svěžestí a vyváženou kyselostí. V oblasti se nachází několik označení původu, včetně Utiel-Requena a Alicante, z nichž každé přináší svůj vlastní jedinečný charakter. Milovníci vína také ocení proslulý Moscatel de Valence, přírodní sladké víno, které okouzlí svými aromatickými tóny a jemnou sladkostí. Prozkoumávání vín valencijského společenství znamená ponořit se do bohaté a rozmanité vinařské tradice, kde kvalita neustále roste, a láká tak jak začátečníky, tak i odborníky.