Usazená na jižních svazích slunečného ostrova Kypr se vinařská oblast Lemesos (Limassol) vyznačuje pozoruhodným potenciálem pro výrobu kvalitních vín pod označením Chráněné zeměpisné označení (PGI). Díky typickému středomořskému klimatu vinice v Lemesosu využívají horká a suchá léta a mírné zimy, což jsou ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Jílovito-vápenité půdy této oblasti přispívají k výrobě vín s komplexními a autentickými chutěmi.
Lemesos je proslulý svými robustními červenými víny a aromatickými bílými víny, které jsou často vyráběny z místních odrůd, jako jsou Xynisteri a Mavro. Vinaři této oblasti kombinují tradici s inovací a zachovávají starobylé metody, zatímco přijímají moderní techniky ke zlepšení kvality svých ročníků.
Vína z Lemesosu okouzlí svou bohatou aromatickou paletou, kombinující ovocné tóny s kořenitými a minerálními nuancemi. Ať už jste začátečník v řízení vinného sklepa nebo zkušený milovník, vína z Lemesosu nabízejí vzrušující chuťový zážitek, odrážející kyperskou vášeň a dovednosti.