| Balení | Láhev (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 2014 |
| Země | Francie |
| Typ označení | AOC |
| Oblast | Burgundsko |
| Označení | Santenay |
| Vinařství | Louis Jadot |
| Cuvée | Clos de Malte |
| Aktuální fáze |
Vrchol
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Láhev (75 cl) | |
| 2025 | 38,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
2014 - 2016
|
Zralost
2017 - 2020
|
Vrchol
2021 - 2027
|
Úpadek
2028 - 2033+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Pinot Noir | 100 % |
Víno Santenay Clos de Malte 2014 z prestižního domu Louis Jadot je krásným príkladem burgundského cerveného vína pocházejícího z jihozápadní cásti Côte de Beaune. Toto víno je vyrobeno ze 100% odrudy Pinot Noir, která zde nachází ideální podmínky k vyjádrení svých nejlepších vlastností. Rocník 2014 se vyznacuje svežestí, jemnou strukturou tríslovin a harmonickým spojením ovocnosti s elegantními tóny dreva, které víno získává behem zrání v dubových sudech. Clos de Malte je jedním z uzavrených (clos) a dobre chránených vinic v Santenay, což prispívá k jeho specifickému charakteru – ve vuni najdeme cervené ovoce jako je trešen a malina, v chuti se doplnují minerální tóny s jemným korením a nádechem lékorice.
Region Côte de Beaune je vyhlášený produkcí jemných a dobre strukturovaných burgundských cervených vín. Terroir je tvoren prevážne vápenitými a jílovitými pudami, které podporují svežest a komplexitu Pinot Noir. Klima je zde mírné, s výraznejšími rozdíly mezi dnem a nocí, což pomáhá udržet živou kyselinu ve víne. Santenay je oblast, kde se tradice mísí s inovací a historie vinarství sahá až do stredoveku – Louis Jadot je jedním z klícových hrácu, který tuto dlouhou tradici úspešne rozvíjí.
Santenay Clos de Malte 2014 doporucuji podávat k typické burgundské kuchyni, jako je hovezí po burgundsku (boeuf bourguignon), pecené kachne nebo telecímu masu. Skvele se hodí i k jemným houbovým pokrmum nebo tvrdým vyzrálým sýrum z regionu, napríklad comté nebo epoisses. Pro maximální projev chuti doporucuji víno dekantovat a servírovat pri teplote 15-17 °C. Tato teplota umožní vínu rozvinout své komplexní aroma i sametové trísloviny.
Optimalizujte správu svého sklepa s Víno díky Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s lehkostí.
Stáhněte si Viniou hned teď a proměňte správu svého sklepa na Víno v plynulý a intuitivní zážitek!
Všechny informace, které zde vidíte o lahvi Víno Santenay Louis Jadot - Clos de Malte - 2014, lze automaticky přidat do vašich vlastních Víno prostřednictvím. aplikace Viniou zadáním názvu vašeho Víno nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k vytvoření a organizaci vašich personalizovaných položek Víno během okamžiku.