| Balení | Láhev (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 1996 |
| Země | Francie |
| Typ označení | AOC |
| Oblast | Bordeaux |
| Označení | Saint-Émilion Grand Cru |
| Klasifikace | Premier Grand Cru Classé |
| Vinařství | Château La Gaffelière |
| Aktuální fáze |
Úpadek
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Láhev (75 cl) | |
| 2025 | 81,16 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
1996 - 2000
|
Zralost
2001 - 2010
|
Vrchol
2011 - 2020
|
Úpadek
2021 - 2030+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Merlot | 60 % |
| Cabernet Franc | 40 % |
Château La Gaffelière 1996 je výjimečné červené víno pocházející ze srdce prestižní apelace Saint-Émilion Grand Cru AOC, která je součástí oblasti Le Libournais v Bordeaux. Jedná se o Premier Grand Cru Classé, což podtrhuje jeho kvalitu a renomé. Ve směsi dominují Merlot a Cabernet Franc, což je typické pro tuto oblast. Ročník 1996 byl v Bordeaux charakterizován optimální zralostí hroznů, sklizených na legendárních vápencových a jílovitých terroirech Château La Gaffelière. Vinifikace probíhala tradičními metodami s důrazem na extrakci ovocnosti i struktury, následované dlouhým zráním v dubových sudech, které vínu dodalo komplexnost, jemnost a potenciál k archivaci.
Saint-Émilion je oblast s bohatou historií vinařství sahající až do antického období. Místní unikátní terroir, složený převážně z vápencových plošin doplněných jílovitými svahy, umožňuje ideální vyváženost mezi silou, minerálností a elegancí výsledných vín. Klimatické podmínky Bordeaux s oceánskými vlivy zajišťují mírné zimy a teplá léta, což přispívá ke komplexitě a ušlechtilosti vín.
Toto víno po více než dvaceti letech vyzrávání odhaluje noblesní buket s tóny sušených třešní, švestek, tabáku, podhoubí a jemného koření, harmonicky podpořených doteky dřeva a kůže. Strukturou je jemné, s uhlazenými tříslovinami a dlouhým dozvukem. Výborně se hodí ke zvěřině, jehněčímu na bylinkách, hovězím steakům s omáčkou z lanýžů, nebo k tradičním jiho-západním francouzským specialitám, jako je confit z kachny nebo dušené hovězí po bordelsku.
Pro plné rozvinutí aromatických nuancí doporučuji dekantaci alespoň jednu hodinu před servírováním. Optimální teplota podávání je 17-18°C, což umožní vyniknout jeho komplexitě a elegantnímu charakteru archívního bordeaux.
Optimalizujte správu svého sklepa s Víno díky Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s lehkostí.
Stáhněte si Viniou hned teď a proměňte správu svého sklepa na Víno v plynulý a intuitivní zážitek!
Všechny informace, které zde vidíte o lahvi Víno Saint-Émilion Grand Cru Château La Gaffelière - 1996, lze automaticky přidat do vašich vlastních Víno prostřednictvím. aplikace Viniou zadáním názvu vašeho Víno nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k vytvoření a organizaci vašich personalizovaných položek Víno během okamžiku.