Jamajka je nádherný ostrov, který hraje klíčovou roli ve výrobě rumu již od 17. století. Ačkoli se zde nesoustředíme na žádnou konkrétní oblast, je důležité poznamenat, že celý ostrov je proslulý produkcí rumů s bohatou aromatickou složitostí a jedinečnou komplexností. Jamajka se vyznačuje tropickým klimatem, které podporuje rychlý růst cukrové třtiny, základní suroviny pro rum. Na Jamajce je často používaná prodloužená fermentační technika za použití dunder pits, která rumům dodává jejich výraznou a rozpoznatelnou chuť. To vytváří destiláty s výraznou vůní a esterovou bohatostí, které jsou často popisovány jako bujné a ovocné. Jamajský rum je obvykle vyráběn pomocí tradiční metody destilace v kotlíkovém destilačním zařízení, která zachovává hloubku aromatu. Je ideální nejen pro degustaci v čisté formě, ale také pro vylepšení těch nejrafinovanějších koktejlů. Pokud jste milovníkem nebo správcem rumového sklepa, jamajské rumy, i když nejsou specificky regionalizovány, jsou nepostradatelnými, ideálními pro diverzifikaci a obohacení vaší sbírky.