Ačkoli Normandie tradičně není spojována s rumem, tato francouzská oblast nabízí jedinečné charakteristiky, které obohacují zkoumání tohoto alkoholu. Region, známý především svým cidrem a calvadosem, je také domovem nadšenců, kteří se pustili do umění destilace rumu. Díky své blízkosti k oceánskému klimatu si normandské rumy užívají jemného a postupného zrání. Tento proces zrání rumům dodává výraznou aromatickou paletu s tóny sušeného ovoce, slaného karamelu, a někdy dokonce i dotekem jablka, jako pocta místním tradicím. Normandské prostředí, spolu s často řemeslnými výrobními metodami, umožňuje producentům vytvářet rumy vysoké jemnosti. Tento jedinečný rum si začíná nacházet cestu do francouzských sklepů, okouzlující jak začátečníky, tak zkušené znalce. Pro ty, kteří chtějí rozšířit svou sbírku nebo jednoduše objevit inovativní chutě, může být přidání rumu z Normandie skvělým doplňkem, který obohatí chuťovou a geografickou rozmanitost jejich sklepa.