Malvasia Nera je červená odrůda vína s původem ve Středomoří, především rozšířená v jižní Itálii, zejména v regionech Apulie, Toskánsko a Sicílie. Typická je její intenzivně aromatická vůně, často připomínající zralé třešně, černý rybíz, švestky a jemné tóny fialek či bylinných nuancí. V chuti jsou vína plná, sametová a lehce nasládlá, s příjemnou tříslovinou a dlouhým, ovocným dozvukem. Ve vůni i chuti lze najít stopy koření, čokolády nebo lékořice, především u vyzrálejších vín.
Nejčastěji se Malvasia Nera používá v cuvée s jinými lokálními odrůdami, například Sangiovese nebo Negroamaro, přičemž vínu dodává jemnost a aromatickou komplexnost. Stylově se setkáváme s mladými ovocnými víny, ale i s plnějšími, sudovými variantami a příležitostně i s polosladkými víny.
Vynikajícím partnerem ke sklence Malvasia Nera jsou italské pokrmy – těstoviny s masovou omáčkou, pečená masa, grilované lilky nebo středně zralé sýry. Víno skvěle doplní i pokrmy s výraznější bylinnou chutí.
Itálie
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa