Kalábrie, nacházející se na samém jihu Itálie, je vinařským regionem bohatým na historii a tradici. Známá svým teplým středomořským klimatem a horskou krajinou nabízí ideální podmínky pro pěstování vinné révy. Region má dlouhou vinařskou tradici, kterou zde zanechali Řekové a Římané. Mezi původními odrůdami je Gaglioppo nejvíce emblémová, produkující robustní a strukturálně bohatá červená vína, často srovnávaná s velkými Barolo pro jejich potenciál stárnutí. Greco Bianco, na druhé straně, je bílá odrůda, která produkuje aromatická a vyvážená vína, ideální k místním pokrmům. Kalábrie je také známá pro výrobu dezertních vín, zejména Muškátů, které vyjadřují bohatství a rozmanitost kalábrijského terroiru. V posledních letech region zaznamenal obnovený zájem díky zaníceným producentům, kteří se snažili modernizovat vinařské techniky a zároveň respektovat tradice. Objevování vín z Kalábrie je ponořením do unikátní smyslové zkušenosti, která kombinuje autentičnost, kulturu a gastronomii.