| Balení | Láhev (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 2009 |
| Země | Itálie |
| Typ označení | DOC |
| Oblast | Piemont |
| Označení | Barolo |
| Vinařství | Cappellano |
| Cuvée | Otin Fiorin |
| Aktuální fáze |
Vrchol
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Láhev (75 cl) | |
| 2025 | 255,07 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
2009 - 2013
|
Zralost
2014 - 2020
|
Vrchol
2021 - 2033
|
Úpadek
2034 - 2048+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Barolo Cappellano Cuvée Otin Fiorin ročníku 2009 je vznešené červené víno, které se nese v duchu slavné tradice této apelace. Vyráběné výhradně z odrůdy Nebbiolo, prochází dlouhou macerací a zráním v dubových sudech, což vínu propůjčuje komplexitu i eleganci. Ročník 2009 byl v oblasti relativně teplý s vyrovnaným průběhem počasí, což se odráží v bohaté struktuře a vyzrálém ovoci ve vůni i chuti. Barolo od Cappellano se vyznačuje intenzivním odstínem, hlubokou vůní s tóny višní, švestek, sušených květin a pravého lanýže. Chuť je vrstevnatá, vyvážená s pevnými taniny a dlouhým závěrem, kde se projevuje jak ovocnost, tak i delikátní kořenitost a stopy po tabáku.
Piemonstká oblast je kolébkou některých z nejdůležitějších vín Itálie, Barolo je právem nazýváno “král vín a víno králů”. Typické kontinentální klima s výraznými rozdíly mezi dnem a nocí přispívá k pomalému dozrávání hroznů Nebbiolo, díky čemuž vína získávají komplexitu, svěžest a potenciál ke zrání. Jílovito-vápencové půdy Langhe pak vínům dávají charakteristickou noblesu a pevnost. Region má bohatou vinařskou historii, sahající až do 19. století, kdy se Barolo dostalo do popředí evropské vinařské scény.
Barolo se skvěle snoubí s výraznějšími pokrmy. Doporučuji jej podávat například k pečenému jehněčímu, klasické piemontské specialitě brasato al Barolo (hovězí dušené v červeném víně), houbovému risottu či pokrmům s černým lanýžem. Výborně ladí i s vyzrálými tvrdými sýry a zvěřinovým ragú.
Při degustaci doporučuji víno otevřít minimálně hodinu před podáváním, aby se plně rozvinuly jeho aroma. Ideální teplota k servírování je 17-18°C. Tímto způsobem zdůrazníte jeho eleganci a sametovou strukturu i půvab dlouhé dochuti.
Posuňte správu svého vinného sklepa na Víno s Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s přehledem.
Stáhněte si Viniou a spravujte svůj sklep v Víno jako expert!
Všechny informace, které zde vidíte o láhvi Víno Barolo Cappellano - Otin Fiorin - 2009, lze automaticky přidat k vašim vlastním vínům prostřednictvím softwaru pro správu vinného sklepa Viniou jednoduše zadáním názvu vašeho vína nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k rychlému vytvoření a uspořádání vašich vlastních vinných karet.