| Balení | Magnum (1,5 l) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 2009 |
| Země | Itálie |
| Typ označení | DOC |
| Oblast | Piemont |
| Označení | Barolo |
| Vinařství | Mascarello Giuseppe e Figlio |
| Cuvée | Monprivato |
| Aktuální fáze |
Vrchol
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Magnum (1,5 l) | |
| 2025 | 348,79 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
2009 - 2013
|
Zralost
2014 - 2020
|
Vrchol
2021 - 2033
|
Úpadek
2034 - 2048+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Barolo Cuvée Monprivato 2009 od vinarství Mascarello Giuseppe e Figlio je výjimecným príkladem toho, co muže nabídnout nebbiolo z legendárního terroiru oblasti Monprivato v srdci Barola. Víno rocníku 2009 zrálo peclive ve velkých slavonských sudech, což podtrhuje jeho hloubku a komplexitu. Barva je syte rubínová s jemnými granátovými odlesky. Ve vuni dominují tóny sušené ruže, trešní, lékorice, fialky, lesních plodu a korení s jemným náznakem tabáku a podhoubí. Na patre je víno plné, harmonické, se sametovými tríslovinami a dlouhou dochutí, kde se snoubí elegance a síla.
Barolo pochází ze stejnojmenné oblasti v piemontském regionu na severozápade Itálie. Region je známý svým kontinentálním klimatem s teplými léty a chladnými zimami a také jedinecnými pudními podmínkami – prevládají zde vápencové a jílovo-píscité pudy, které dávají vínum jejich noblesu a potenciál ke zrání. Barolo má bohatou historii spojenou s aristokracií a bývá právem oznacováno za „krále italských vín“, výrazem odvahy a tradice oblasti Langhe.
Co se týce snoubení s jídlem, Barolo Cuvée Monprivato je nadcasovým partákem tradicních piemontských specialit jako je hovezí carpaccio, osso buco, telecí na lanýžích, dušené maso nebo pecený jehnecí hrbet. Skvele se hodí i ke zralým sýrum typu Castelmagno nebo Parmigiano Reggiano. Z moderní kuchyne doporucuji kombinaci s peceným srncím ci houbovým rizotem.
Víno doporucuji degustovat pri teplote 17-19°C, ideálne po minimálne dvouhodinovém odvetrání v karafe, aby plne rozvinulo svou vuni a chutovou paletu. Barolo 2009 má znacný potenciál dalšího zrání, nicméne již nyní nabízí komplexní a vyvážený zážitek.
Posuňte správu svého vinného sklepa na Víno s Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s přehledem.
Stáhněte si Viniou a spravujte svůj sklep v Víno jako expert!
Všechny informace, které zde vidíte o láhvi Víno Barolo Mascarello Giuseppe e Figlio - Monprivato - 2009, lze automaticky přidat k vašim vlastním vínům prostřednictvím softwaru pro správu vinného sklepa Viniou jednoduše zadáním názvu vašeho vína nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k rychlému vytvoření a uspořádání vašich vlastních vinných karet.