| Balení | Láhev (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 2013 |
| Země | Itálie |
| Typ označení | DOC |
| Oblast | Piemont |
| Označení | Barolo |
| Vinařství | Barale Fratelli |
| Cuvée | Castellero |
| Aktuální fáze |
Vrchol
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Láhev (75 cl) | |
| 2025 | 32 788,80 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
2013 - 2018
|
Zralost
2019 - 2024
|
Vrchol
2025 - 2034
|
Úpadek
2035 - 2047+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Barolo Cuvée Castellero 2013 z vinarství Barale Fratelli je klasickým predstavitelem tohoto proslulého piemontského cerveného vína. Víno je tvoreno stoprocentní odrudou Nebbiolo, která je pro apelaci Barolo typická. Rocník 2013 je považován v regionu za velmi zdarilý: chladnejší pocasí prodloužilo vegetaci, což vínum propujcilo eleganci, jemnost a komplexitu. Vinicní trate Castellero patrí mezi tradicní a cenené parcely v Barolu, s jihozápadní expozicí, na vápenito-jílovitých pudách s prímesí pískovce. Vinifikace probíhá s durazem na tradicní metody – dlouhá macerace a následné zrání ve velkých slavonských sudech umožnují vínu plne rozvinout svuj charakter.
Region Piemont je jedním z nejduležitejších vinarských oblastí Itálie. Koreny moderního Barola sahají do 19. století, kdy se region otevrel svetu jako producent vín vznešené povahy. Klimatické podmínky Langhe, tedy teplé léto, chladné zimy a výrazné rozdíly mezi dnem a nocí, dodávají hroznum výraznou vuni a strukturu. Puda obohacená o vápenec propujcuje Barolu jeho proslulou strukturu a potenciál pro dlouhé zrání.
Barolo Castellero 2013 díky své robustní stavbe a elegantním tríslovinám krásne doprovodí štavnaté pokrmy – klasickým párováním je piemontské brasato al Barolo (hovezí dušené ve víne), ragú z divociny, lanýžové speciality nebo vyzrálé sýry typu Castelmagno. Skvele si rozumí i se zverinou nebo risottem s houbami.
Pred podáváním víno dekantujte alespon jednu hodinu, aby plne rozvinulo svuj aromatický profil s tóny ruží, fialek, sladkého korení a sušených višní. Ideální teplota pro servis je 16-18°C. Pokud si dáte záležet na správném servisu, barolo vám nabídne nezapomenutelný zážitek i v dalších letech.
Posuňte správu svého vinného sklepa na Víno s Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s přehledem.
Stáhněte si Viniou a spravujte svůj sklep v Víno jako expert!
Všechny informace, které zde vidíte o láhvi Víno Barolo Barale Fratelli - Castellero - 2013, lze automaticky přidat k vašim vlastním vínům prostřednictvím softwaru pro správu vinného sklepa Viniou jednoduše zadáním názvu vašeho vína nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k rychlému vytvoření a uspořádání vašich vlastních vinných karet.