| Balení | Láhev (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 2009 |
| Země | Itálie |
| Typ označení | DOC |
| Oblast | Piemont |
| Označení | Barolo |
| Vinařství | Barale Fratelli |
| Cuvée | Vigna Bussia Riserva |
| Aktuální fáze |
Vrchol
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Láhev (75 cl) | |
| 2025 | 144,93 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
2009 - 2014
|
Zralost
2015 - 2020
|
Vrchol
2021 - 2028
|
Úpadek
2029 - 2038+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Barolo DOC Cuvée Vigna Bussia Riserva 2009 od vinarství Barale Fratelli pochází z jednoho z nejrenomovanejších italských regionu na výrobu cervených vín - z Piemontu. Toto víno je vyrobeno z odrudy Nebbiolo, která je pro Barolo typická a cenená pro svou komplexnost, eleganci a schopnost dlouhovekosti. Rocník 2009 je charakteristický svou vyzrálostí, hlubokou granátovou barvou s cihlovými odlesky a strukturovaným aromatickým profilem, kde se mísí tóny sušených ruží, višní, lékorice, korení a podhoubí. Vinifikace probíhá tradicne, s dlouhou macerací a následným zráním ve velkých drevených sudech po nekolik let, což vínu propujcuje eleganci a noblesu. Specifikum cuvée z vinice Bussia spocívá v mimorádné mineralite a schopnosti rozvíjet terciární aroma behem zrání v lahvi.
Piemont se nachází v severozápadní Itálii na úpatí Alp. Typické jsou zde vápencovo-jílovité pudy bohaté na minerály, které dávají vínum Barolo jejich osobitý charakter. Klima je zde kontinentální s výraznými rozdíly mezi dnem a nocí, což napomáhá komplexnímu zrání hroznu a zachování aromatické svežesti. Historie Barola sahá až do 19. století, kdy bylo pro své ušlechtilé atributy oznacováno za „víno králu a král vína“.
Barolo Cuvée Vigna Bussia Riserva 2009 je ideálním spolecníkem k bohatým jídlum. Doporucuji jej párovat s dušeným hovezím v cerveném víne, ragú z divociny, zrajícími italskými sýry typu Parmigiano Reggiano nebo regionální specialitou brasato al Barolo. Tradicne si rozumí také s lanýži, které v Piemontu hojne rostou.
Pro dokonalý zážitek doporucuji víno dekantovat minimálne hodinu pred podáváním a servírovat pri teplote 17-19°C. Pripravte se na komplexní, harmonický chutový zážitek, který bude dále zrát a rozvíjet se i další roky.
Posuňte správu svého vinného sklepa na Víno s Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s přehledem.
Stáhněte si Viniou a spravujte svůj sklep v Víno jako expert!
Všechny informace, které zde vidíte o láhvi Víno Barolo Barale Fratelli - Vigna Bussia Riserva - 2009, lze automaticky přidat k vašim vlastním vínům prostřednictvím softwaru pro správu vinného sklepa Viniou jednoduše zadáním názvu vašeho vína nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k rychlému vytvoření a uspořádání vašich vlastních vinných karet.