| Balení | Magnum (1,5 l) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | Neročník |
| Země | Itálie |
| Typ označení | DOC |
| Oblast | Piemont |
| Označení | Barolo |
| Vinařství | Giuseppe Mascarello Barolo |
| Cuvée | Monprivato |
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Magnum (1,5 l) | |
| 2025 | 650,00 € |
|---|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
Barolo Giuseppe Mascarello Cuvée Monprivato je ikonické cervené víno pocházející z oblasti Piemont, konkrétne z prestižní apelace Barolo DOC. Toto víno je vyrobeno ze 100% odrudy Nebbiolo, která je pro Barolo typická a dává vínum strukturu, eleganci a výraznou komplexnost. Vinifikace respektuje tradicní piémontské metody, které víno nechávají dlouze macerovat a zrají ve velkých dubových sudech, což prispívá jeho hloubce a dlouhovekosti. Cuvée Monprivato pochází z jedné z nejznámejších vinic, která dává vláhu vínum s mimorádne vyváženým profilem, kde se prolínají vune ruží, fialek, cerveného ovoce, lanýžu a jemného korení.
Oblast Piemont leží na severozápade Itálie, témer na úpatí Alp. Terroir této oblasti je tvoren hlavne jílovito-vápencovými pudami, které jsou ideální pro pestování odrudy Nebbiolo. Mírné kontinentální klima s výraznými rozdíly mezi dnem a nocí prispívá k pomalému zrání hroznu, což umožnuje vznik vín s jedinecnou aromatickou komplexností. Historie výroby Barolo sahá až do 19. století a tato oblast je casto oznacována jako „král vín a víno králu“.
Barolo Monprivato je ideálním spolecníkem k robustnímu jídlu. Skvele se hodí ke klasické piemontské kuchyni, napríklad k risottu s lanýži, hovezímu ragú, dušenému masu brasato al Barolo, zverine, ci k velmi vyzrálým tvrdým sýrum jako je Parmigiano Reggiano nebo Grana Padano. Vynikne i s pokrmy na bázi lanýžu, houbami nebo pecenou kachnou.
Doporucuji toto grandiózní Barolo dekantovat alespon hodinu pred podáváním, aby se plne rozvinuly jeho aromata. Podávejte pri teplote 16-18 °C, ideálne z širší burgundské sklenice, která umožní vínu ukázat veškerou svou noblesu a hloubku. Vhodné je i delší zrání ve sklepe, kde získá ješte více na komplexite a harmonii.
Optimalizujte správu svého sklepa s Víno díky Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s lehkostí.
Stáhněte si Viniou hned teď a proměňte správu svého sklepa na Víno v plynulý a intuitivní zážitek!
Všechny informace, které zde vidíte o lahvi Víno Barolo Giuseppe Mascarello Barolo - Monprivato, lze automaticky přidat do vašich vlastních Víno prostřednictvím. aplikace Viniou zadáním názvu vašeho Víno nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k vytvoření a organizaci vašich personalizovaných položek Víno během okamžiku.