| Balení | Láhev (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 2012 |
| Země | Itálie |
| Typ označení | DOC |
| Oblast | Piemont |
| Označení | Barbaresco |
| Vinařství | Bruno Rocca |
| Cuvée | Currà |
| Aktuální fáze |
Vrchol
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Láhev (75 cl) | |
| 2025 | 114,73 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
2013 - 2016
|
Zralost
2017 - 2021
|
Vrchol
2022 - 2029
|
Úpadek
2030 - 2039+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Barbaresco DOC Cuvée Currà 2012 z vinařství Bruno Rocca je výjimečné červené víno, které je zcela typické pro tento ikonický region severní Itálie. Vyrobené výlučně z odrůdy Nebbiolo, zde v pojetí prestižní vinice Currà, nabízí tento ročník 2012 skvělou komplexnost i noblesu. Ve skle má granátovou barvu s jemným cihlovým nádechem, v nose evokuje tóny červených třešní, růží, lékořice a delikátní kořenitosti. V chuti je elegantní, se sametovými tříslovinami, krásnou svěžestí a dlouhým, povznášejícím závěrem s náznaky tabáku, podrostu a nádechem fialek. Víno zrálo v sudu, což přidává jemné tóny vanilky a koření.
Piémont, a zvlášť apelace Barbaresco, je oblast s dlouhou historií vinné tradice a je řazen mezi nejprestižnější vinařské regiony světa. Nachází se v kopcovitém terénu s jílovitým a vápencovým podložím, které propůjčuje Nebbiolu jeho působivou strukturu a jemnost. Zdejší mírné klima s dostatkem srážek a mlhami typickými pro podzim vytváří ideální podmínky pro pomalé dozrávání hroznů. Vinařství Bruno Rocca patří k nejoceňovanějším a je proslulé důrazem na terroir i precizní přístup k výrobě.
Barbaresco Currà 2012 je perfektní společník ke zvěřině, pečeným červeným masům nebo hovězímu na víně. Vyplatí se párovat i s regionálními specialitami, například s telecím s lanýžovou omáčkou nebo s tradičním piemontským rizotem s hříbky. Plně se rozvine také po boku dlouhozrajících sýrů typu Parmigiano Reggiano nebo Pecorino.
Toto víno doporučuji servírovat při teplotě 16-18°C. Před podáváním jej můžete nechat dekantovat zhruba půl hodiny, aby se otevřelo jeho aromatické spektrum. Skladujte v ležaté poloze v chladu a temnu, pokud se rozhodnete nechat jej dále zrát.
Optimalizujte správu svého sklepa s Víno díky Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s lehkostí.
Stáhněte si Viniou hned teď a proměňte správu svého sklepa na Víno v plynulý a intuitivní zážitek!
Všechny informace, které zde vidíte o lahvi Víno Barbaresco Bruno Rocca - Currà - 2012, lze automaticky přidat do vašich vlastních Víno prostřednictvím. aplikace Viniou zadáním názvu vašeho Víno nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k vytvoření a organizaci vašich personalizovaných položek Víno během okamžiku.