| Balení | Láhev (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 2011 |
| Země | Itálie |
| Typ označení | DOC |
| Oblast | Piemont |
| Označení | Barbaresco |
| Vinařství | Bruno Rocca |
| Cuvée | Maria Adelaide |
| Aktuální fáze |
Vrchol
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Láhev (75 cl) | |
| 2025 | 290,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
2011 - 2015
|
Zralost
2016 - 2020
|
Vrchol
2021 - 2028
|
Úpadek
2029 - 2040+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Víno Bruno Rocca Cuvée Maria Adelaide 2011 z apelace Barbaresco DOC predstavuje špicku italského vinarství v regionu Piemont. Vytvorené z odrudy Nebbiolo, z peclive vybraných hroznu, nabízí toto víno unikátní kombinaci elegance a síly. Rocník 2011 byl ve znamení horkého léta, díky cemuž víno získalo bohatší strukturu a zaoblenejší trísloviny. Vinifikace probíhá s vysokým durazem na terroir, což znamená delší maceraci a zrání ve francouzských dubových sudech, casto nových, což pridává komplexitu a svudnou korenitost.
Oblast Piémont, ležící na úpatí Alp na severozápade Itálie, je proslulá svou rozmanitostí pud a mírným kontinentálním klimatem. Kombinace jílu, vápence a pískovce umožnuje odrude Nebbiolo vyniknout plnou aromatikou i strukturou. Historie oblasti je spjata s aristokracií a vinarskou tradicí sahající až do stredoveku. Barbaresco, spolecne s Barolem, patrí mezi nejvyhledávanejší a nejrespektovanejší vína Itálie.
Toto víno si vychutnáte s jídly, které podtrhnou jeho noblesu. Výbornou volbou jsou pecené jehnecí kotlety s bylinkami, telecí ossobuco ci tradicní piemontská specialita brasato al Barbaresco, což je hovezí dušené ve víne. Skvele se hodí také ke zverine, zralým sýrum typu Parmigiano Reggiano nebo k lanýžovým pokrmum, jež jsou pro region typické.
Doporucuji nechat víno alespon hodinu pred konzumací dekantovat, aby se plne rozvinuly jeho komplexní aroma a jemné trísloviny. Ideální teplota podávání je 18-20°C. Takto pripravené víno vám nabídne bohatý zážitek s tóny ruží, fialek, cerných trešní, korení a jemného dreva.
Posuňte správu svého vinného sklepa na Víno s Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s přehledem.
Stáhněte si Viniou a spravujte svůj sklep v Víno jako expert!
Všechny informace, které zde vidíte o láhvi Víno Barbaresco Bruno Rocca - Maria Adelaide - 2011, lze automaticky přidat k vašim vlastním vínům prostřednictvím softwaru pro správu vinného sklepa Viniou jednoduše zadáním názvu vašeho vína nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k rychlému vytvoření a uspořádání vašich vlastních vinných karet.