| Balení | Láhev (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 2016 |
| Země | Francie |
| Typ označení | AOC |
| Oblast | Burgundsko |
| Označení | Nespecifikováno |
| Klasifikace | Grand Cru |
| Vinařství | Rapet Père & Fils |
| Aktuální fáze |
Vrchol
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Láhev (75 cl) | |
| 2025 | 66,67 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
2016 - 2019
|
Zralost
2020 - 2023
|
Vrchol
2024 - 2033
|
Úpadek
2034 - 2045+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Pinot Noir | 100 % |
Víno Rapet Père & Fils 2016 z Burgundska, nesoucí oznacení Grand Cru, je pusobivým príkladem špickového burgundského cerveného vína. Dominantní odrudou je Pinot Noir, která v této cásti Francie dosahuje mimorádné elegance a jemnosti. Rocník 2016 byl v Burgundsku poznamenán jarními mrazy, které výnosy snížily, ale v kombinaci s príznivým letním pocasím umožnily vznik vín s vysokou koncentrací a jemnou strukturou. Vinifikace u Rapet Père & Fils probíhá tradicním zpusobem s durazem na prirozený charakter hroznu, po kterém víno casto zraje nekolik mesícu až let ve francouzských dubových sudech, což mu dodává komplexnost a stálost.
Burgundsko je považováno za kolébku odrudy Pinot Noir. Klimatické podmínky zde vyhovují této citlivé réve, díky strídání studených a teplejších dnu spolu s castými mlhami na podzim. Pudy jsou jílovito-vápencové, což prispívá k minerální eleganci výsledných vín. Dlouhá historie vinarství v Burgundsku sahá až ke stredovekým cisterciáckým mnichum, kterí detailne popsali charakter jednotlivých vinohradu, tzv. „climats“. Dnes je Burgundsko synonymem nejvyšší kvality cervených vín v rámci Francie, zejména v kategoriích Grand Cru.
Víno tohoto stylu se krásne snoubí s jemnými masarskými pokrmy, napríklad s peceným kachním prsem, jehnecím hrbetem nebo telecím ragú na žampionech. Nezapomente také na tradicní burgundský pokrm boeuf bourguignon nebo jemné francouzské sýry jako époisses a comté, které podtrhnou minerálnost a ovocnou jemnost vína.
K degustaci doporucuji víno otevrít alespon hodinu pred podáváním a servírovat jej pri teplote 16-18°C. Tím se rozvinou jeho rafinované tóny cerveného ovoce, jemného korení a doteku zemitosti. Víno má potenciál dále vyzrávat po dobu nekolika dalších let, behem nichž získá na noblese a hloubce.
Optimalizujte správu svého sklepa s Víno díky Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s lehkostí.
Stáhněte si Viniou hned teď a proměňte správu svého sklepa na Víno v plynulý a intuitivní zážitek!
Všechny informace, které zde vidíte o lahvi Víno Nespecifikováno Rapet Père & Fils - 2016, lze automaticky přidat do vašich vlastních Víno prostřednictvím. aplikace Viniou zadáním názvu vašeho Víno nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k vytvoření a organizaci vašich personalizovaných položek Víno během okamžiku.