| Balení | Láhev (75 cl) |
|---|---|
| Typ | Víno |
| Barva | Červené |
| Ročník | 2016 |
| Země | Francie |
| Typ označení | AOC |
| Oblast | Burgundsko |
| Označení | Nespecifikováno |
| Klasifikace | Grand Cru |
| Vinařství | Domaine Rapet Père & Fils |
| Aktuální fáze |
Zralost
|
*Hodnoty zobrazené zde jsou odhady poskytnuté uživateli aplikace Viniou a nepředstavují nabídku k prodeji.*
| Láhev (75 cl) | |
| 2025 | 66,43 € |
|---|
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa
|
Mladost
2016 - 2019
|
Zralost
2020 - 2025
|
Vrchol
2026 - 2035
|
Úpadek
2036 - 2045+
|
| Odrůda | Procento |
|---|---|
| Pinot Noir | 100 % |
Domaine Rapet Père & Fils 2016 je cervené suché víno kategorie Grand Cru z Burgundska, což naznacuje mimorádnou kvalitu a noblesu tohoto nápoje. Hlavní odrudou je zde Pinot Noir, typická pro celou oblast. Rocník 2016 je v Burgundsku považován za velmi dobrý, i pres nárocné jarní mrazy, což se projevilo nižšími výnosy, ale velmi vysokou koncentrací a kvalitou hroznu. Vinifikace u tohoto vinarství probíhá tradicními metodami s respektem k terroiru, casto s kontrolovanou fermentací a dlouhou dobou zrání v dubových sudech, které vínu dodávají komplexitu a jemnost.
Burgundsko je jednou z nejslavnejších vinarských oblastí sveta, známou svými jemnými cervenými víny z odrudy Pinot Noir. Klima je zde kontinentální s chladnejšími zimami a teplými léty, což umožnuje dokonalé vyzrávání hroznu. Pudy jsou zejména vápenate-jílovité s prímesí šterkopísku, což prispívá k eleganci, mineralite a delikátnosti tamních vín. Historie vinarství sahá až do stredoveku, kdy cisterciáctí mniši poprvé objevili potenciál místních svahu.
K takto delikátnímu a komplexnímu burgundskému Pinot Noir se skvele hodí pecené kachní prso s višnovou omáckou, jemná zverina, napríklad srncí hrbet, nebo telecí na smetane s houbami. Z regionálních specialit doporucuji vyzkoušet burgundské hovezí na víne (boeuf bourguignon), který perfektne podtrhne ovocnost a eleganci tohoto Grand Cru.
Pred degustací doporucuji víno dekantovat alespon pul hodiny, aby plne rozvinulo své aroma. Ideální teplota pro podávání je 16-18°C. Tím vyniknou jeho tóny zralých trešní, lesních plodu, korení a jemného dreva, pricemž si zachová svou svežest a jemnost taninu.
Optimalizujte správu svého sklepa s Víno díky Viniou!
Sledujte, organizujte a objevujte své Víno s lehkostí.
Stáhněte si Viniou hned teď a proměňte správu svého sklepa na Víno v plynulý a intuitivní zážitek!
Všechny informace, které zde vidíte o lahvi Víno Nespecifikováno Domaine Rapet Père & Fils - 2016, lze automaticky přidat do vašich vlastních Víno prostřednictvím. aplikace Viniou zadáním názvu vašeho Víno nebo naskenováním jeho etikety. Využijte náš nástroj pro správu vinného sklepa k vytvoření a organizaci vašich personalizovaných položek Víno během okamžiku.