Region Nayarit, nacházející se na pobřeží tichého oceánu v Mexiku, je často podceňovanou oblastí pro výrobu tequily. Přestože byla tradičně zastíněna obry, jako je Jalisco, Nayarit si začíná získávat oblibu díky kvalitě své modré agáve Tequilana Weber. Tropické klima regionu, spolu s bohatými vulkanickými půdami, vytváří ideální podmínky pro pěstování této specifické agáve. Tequily zde produkované jsou často popisovány jako mající výrazný aromatický profil s tóny tropického ovoce, grilované zeleniny a lehké zemité mineralitě. Při návštěvě Nayaritu objevujeme nejen živou a autentickou kulturu, ale také zapálené výrobce, kteří přijímají jak tradici, tak inovaci. Místní palírny začleňují ekologické a udržitelné metody do svých praktik, čímž zajišťují budoucnost výroby tequily v této oblasti. Je to terroir, který slibuje zaujmout jak začátečníky, tak zkušené znalce, přidávající nesrovnatelnou bohatost do jakékoli sbírky tequily. Objevování potenciálu Nayaritu znamená rozšiřovat své obzory a přispívat k rostoucí rozmanitosti světa tequily.