Kanárské ostrovy, nacházející se u severozápadního pobřeží Afriky, jsou autonomní oblastí Španělska s bohatou tradicí výroby rumu. Díky svému subtropickému klimatu poskytují Kanárské ostrovy ideální podmínky pro pěstování cukrové třtiny, klíčové ingredience rumu. Tato výroba sahá až do 15. století, kdy španělští osadníci zavedli pěstování cukrové třtiny na ostrovech. Během staletí se destilační techniky zdokonalily, což umožnilo kanárským výrobcům rumu vyvinout unikátní chutě, které odlišují jejich produkci od ostatních regionů. Rumy z Kanárských ostrovů jsou často charakterizovány svou přirozenou sladkostí a ovocnými tóny, pocházejícími z vulkanického terroiru a mořského vlivu. Mezi nejznámější palírny patří Ron Arehucas a Ron Aldea, které udržují tradici tím, že spojují řemeslnou zručnost a inovace. Pro milovníky rumu, kteří zkoumají správu vinného sklepa, nabízejí Kanárské ostrovy škálu autentických rumů, které obohatí každou sbírku a zdůrazní bohatství a rozmanitost španělské produkce.