Nachází se na jihu Španělska, Andalusie je region bohatý na historii a kulturu, který je nyní také uznáván ve světě rumu. Ačkoliv je tradičně známý pro víno a lihoviny, jako je sherry, Andalusie se v poslední době pustila do umění destilace rumu. Díky slunnému klimatu a úrodné půdě nabízí ideální podmínky pro pěstování cukrové třtiny, což je základní surovina pro výrobu tohoto lihovaru. Andaluské rumy kombinují místní řemeslné techniky s nádechem modernity, čímž vytvářejí produkty s výraznou a autentickou chutí. Často zrají v dubových sudech, které obsahovaly sherry, a tyto rumy mají dřevité a ovocné tóny, obohacené nuancemi karamelu a sušeného ovoce. Andalusie se vyznačuje svým jedinečným uměním, které se stává stále více vyhledávaným milovníky rumu po celém světě. Pro zvědavé milovníky nových obzorů nebo manažery vinoték hledající diverzifikaci své kolekce, andaluský rum představuje fascinující objev a rostoucí chutě středomoří, které si nelze nechat ujít.