Region Alajuela v Kostarice je neobjeveným klenotem pro milovníky rumu a nabízí mimořádnou kombinaci klimatu a místního know-how. Nachází se na severozápadě země, obklopena horami a bujnou krajinou a těží z ideálního tropického klimatu pro pěstování cukrové třtiny, hlavní suroviny pro rum. Díky bohaté sopečné půdě bohaté na živiny produkuje Alajuela vysoce kvalitní cukrovou třtinu, z níž vznikají rumy s komplexními a rafinovanými chutěmi. Místní palírny, ovlivněné řemeslnou tradicí a závazkem k udržitelným postupům, využívají přírodní zdroje regionu k výrobě rumů s jemnou a nuancovanou vůní. Rumy z Alajuely okouzlují svou jemností a plností s tóny tropického ovoce, medu a koření, což je ideální pro znalce i nováčky. Při objevování rumů z Alajuely objevují nadšenci jedinečnou stránku kostarického dědictví, kde každá láhev vypráví příběh o štědré zemi a nadčasové vášni k umění rumu.