Nachází se na ostrově Luzon na Filipínách, oblast Batangas je rostoucím cílem pro milovníky rumu, známá pro své bohaté kulturní dědictví a rostoucí příspěvek do světa destilátů. Díky tropickému klimatu příznivému pro pěstování cukrové třtiny si Batangas vybudovala pověst produkce řemeslných rumů s výraznou chutí. Unikátní terroir této oblasti propůjčuje rumu aromatický profil, který kombinuje sladké a kořeněné tóny, připomínající kulturní a zemědělské vlivy tohoto místa. Tradice výroby rumu v Batangasu sahá do několika generací, kde starodávné metody destilace stále vyvíjejí, aby vyhověly moderním chutím, aniž by obětovaly autenticitu. Místní výrobci, často rodinné podniky, se zavazují k dodržování přísných standardů kvality při zachování starodávného umění. Rum z Batangasu okouzlí svou všestranností, je ideální jak pro přímou konzumaci, tak i do koktejlů. Pro nadšence do správy sbírky rumů je objevování a zařazení rumu z Batangasu do jejich kolekce pozvánkou k prozkoumání rozmanitosti a bohatství filipínských destilátů, které jsou málo známé, ale slibné.