Region Gyeongsang, nacházející se v jihovýchodní části Jižní Koreje, je neznámým klenotem ve světě destilátů. Tato oblast je známá svým bohatým kulturním a gastronomickým dědictvím a nabízí jedinečné terroir díky svému mírnému klimatu a zvlněné krajině. Výrobci destilátů z Gyeongsangu využívají bohatých přírodních zdrojů, zejména endemických plodů jako korejské hrušky a kaki, k vytváření lihovin s charakteristickou a rafinovanou vůní.
Gyeongsang se vyznačuje inovativním přístupem k destilaci, který kombinuje tradiční techniky s moderními prvky, aby zdůraznil bohatost místních surovin. Region je poset mnoha řemeslnými palírnami, kde mistři destilatéři zdokonalují své prastaré umění, které se předává z generace na generaci.
Pro milovníky a správce sklípků s destiláty nabízí Gyeongsang fascinující průzkum jedinečných chutí a technik. Lihoviny z této oblasti jsou nejen svědectvím korejské excelence, ale také pozvánkou k znovuobjevení harmonie mezi přírodou a tradicí. Pro každého sběratele je Gyeongsang neodolatelný a slibuje autentický a nezapomenutelný smyslový zážitek.