Region Valencie, nacházející se na východním pobřeží Španělska, je proslulá svými víny a destiláty, včetně brandy. S typickým středomořským klimatem má Valencie mírné zimy a horká léta, což napomáhá pěstování vysoce kvalitní vinné révy. Tyto klimatické podmínky, spolu se staletými vinařskými tradicemi, činí z této oblasti jedinečné místo pro výrobu brandy. Místní producenti používají tradiční odrůdy hroznů, které po fermentaci destilují, aby vytvořili bohaté a vyvážené brandy. Zrání v dubových sudech přidává těmto destilátům komplexní tóny a aromatickou hloubku. Valencie často kombinuje moderní techniky s udržením tradičních řemeslných metod, čímž zajišťuje dokonalou harmonii mezi inovací a tradicí. Kromě svého vinařského dědictví je Valencie známá také svou bohatou kulturou a historií, což návštěvníkům nabízí nezapomenutelný enologický a kulturní zážitek. Objevování valenského brandy znamená nejen okusit vytříbené chutě, ale také poznat životní styl, který je hluboce zakořeněný v historii a vášni regionu.