Helsinky, hlavní město Finska, je na vzestupu ve světě vodky, i když je země méně známá pro svou výrobu lihovin než Rusko nebo Polsko. Nicméně, Finsko nabízí jedinečný terroir pro výrobu vodky, díky své výjimečně čisté vodě a klimatu, který podporuje produkci vysoce kvalitních obilovin. Helsinky se vyznačují péčí v destilaci a výběru surovin, což umožňuje získat vodku s čistou a rafinovanou chutí. Místní výrobci jsou stále více známí pro své inovace, integrují místní chutě, jako jsou červené brusinky nebo jalovec, přidávající charakteristické tóny, které osloví znalce. Pro milovníky vodky jsou Helsinky nepostradatelnou destinací, nabízející jedinečný pohled na umění severské destilace. Objevování vodky z Helsinek je jako prozkoumávání tradice smísenou s inovací, kde každá láhev vypráví příběh vášně a řemeslné zručnosti. Pro ty, kteří spravují sbírku vodky, zařazení lahví z hlavního města Finska slibuje obohacující a sofistikovaný chuťový zážitek.