Valencijské společenství je živý vinařský region nacházející se na východním pobřeží Španělska, oficiálně známý pod označením "Vino de la Tierra" (VT). Toto území, které se rozkládá napříč provinciemi Valencie, Alicante a Castellón, má ideální středomořské klima pro vinařství, charakterizované mírnými zimami a horkými, suchými léty. Terroir je tvořen různorodou půdou, od vápenatých jílů po kamenitou půdu, což nabízí bohatou rozmanitost pro vyjádření odrůd. Mezi pěstované odrůdy patří místní variety jako Monastrell, Tempranillo a Bobal, stejně jako mezinárodní odrůdy, jako je Cabernet Sauvignon a Chardonnay. Tyto pobřežní vlivy přinášejí do plných červených, ovocných růžových a svěžích bílých vín z této oblasti výraznou svěžest. Toto označení, které je na mezinárodní scéně stále rozvíjející se, stále více přitahuje pozornost díky svému závazku ke kvalitě a kreativitě ve vinařství, která se projevuje v rozmanitých moderních stylech. Valencijské společenství okouzlí svou schopností spojit tradici s inovací, čímž nabízí unikátní vína k objevení pro každého milovníka toužícího prozkoumat poklady španělského vinařství.