Nachází se na rakouské hranici, vinařská oblast Sopron v Maďarsku je známá svými robustními červenými víny, zejména těmi vyrobenými z odrůdy Kékfrankos. Díky mírnému kontinentálnímu klimatu nabízí Sopron ideální podmínky pro vinohradnictví, s horkými léty a chladnými zimami, což podporuje pomalé zrání hroznů. Různorodé půdy, složené převážně z břidlice a spraše, dávají vínům výjimečnou složitost a mineralitu.
Vína ze Sopronu jsou oceňována pro svou hloubku a strukturu, s vůní červeného ovoce, černé třešně a kořenitých tónů. Oblast láká stále více milovníků vína, kteří chtějí obohatit svou sbírku. Pro optimalizaci správy své vinotéky mohou milovníci vína využít aplikaci pro správu vinotéky nebo software pro správu vinotéky, čímž si usnadní sledování a uchování svých cenných lahví. Stručně řečeno, Sopron je vinařská oblast, kterou stojí za to objevit pro ty, kteří chtějí prozkoumat bohatství maďarského terroiru.