Ačkoli není oficiálně uznána v rámci chráněného označení původu (AOC), bretaňská vinařská oblast zaujímá nové a podmanivé místo na francouzské vinařské scéně pod kategorií Vin de France. Bretagne, tradičně známá svými cidery a calvadosem, zažívá v posledních letech vinařskou renesanci s rozvojem nadšených vinic, které chtějí zdůraznit jedinečný terroir této oblasti.
Tento obrození se vyznačuje produkcí v malých množstvích s důrazem na odolné odrůdy schopné přizpůsobit se bretaňskému oceánickému klimatu. Vyrobená vína, převážně bílá a šumivá, se vyznačují svou svěžestí, mineralitou a často jemným jodovým charakterem, který odráží blízkost k Atlantiku.
Vinaři v regionu kladou důraz na ekologicky šetrné praktiky, často v ekologické konverzi, a snaží se vyjádřit ve svých lahvích veškeré bretaňské typičnosti a autenticity. Víno z Bretaně okouzluje svou originalitou a dokonale doplňuje sbírku pro milovníka vín, který chce objevovat atypická a slibná terroir Francie. Stručně řečeno, vína z Bretaně jsou ódou na inovaci a vytrvalost Bretaně ve vinařském oboru.