Oblast Chichigalpa, nacházející se v srdci Nikaraguy, je ikonická pro výrobu rumu výjimečné kvality. Díky tropickému klimatu a úrodné vulkanické půdě tato oblast nabízí ideální podmínky pro pěstování cukrové třtiny, která je klíčovou surovinou pro výrobu těch nejlepších rumů. Chichigalpa je domovem některých z nejrenomovanějších palíren v Nikaragui, kde se umění destilace zdokonaluje po generace. Proces výroby rumu v této oblasti spojuje tradici a inovaci, což vede k bohatým a komplexním chuťovým profilům, které okouzlí znalce po celém světě. Zrání v dubových sudech, často podle metody solera, přidává rumům z Chichigalpy jedinečnou jemnost a hloubku. Ať už jste začátečník objevující jemnosti správy rumového sklepa, nebo zkušený znalec, zkoumání rumů z Chichigalpy slibuje mimořádný smyslový zážitek. Tyto rumy ztělesňují nejen esenci nikaragujského terroiru, ale také dovednost a vášeň mistrů destilatérů z tohoto výjimečného regionu.