Bílé víno

Biancale je vzácná bílá odrůda révy vinné, tradičně pěstovaná především na Korsice, kde má své pevné místo v regionálních apelech jako Ajaccio. Vína vyrobená z Biancale se vyznačují světlou slámovou barvou a subtilní aromatikou, v níž dominují jemné květinové tóny akácie, bílé broskve, citrusových plodů a náznaků bylin či mořské slanosti. Na patře jsou tato vína lehká, svěží a velmi harmonická, s decentní kyselinkou a mineralitou v dochuti. Biancale je často využíván pro výrobu suchých tichých vín, ale může být součástí i svěžích cuvée, která zvýrazňují jeho diskrétní ovocnost a nenápadnou eleganci.

Vína z odrůdy Biancale se hodí k lehčím pokrmům středomořské kuchyně – vynikající jsou v kombinaci s grilovanými rybami, mořskými plody, jemně kořeněnými zeleninovými pokrmy nebo třeba kozím sýrem. Díky své svěžesti a minerálnímu charakteru skvěle doplní také carpaccio z ryb a saláty s citrusovou zálivkou. Vhodná teplota servírování je mezi 8–11 °C.

Hlavní regiony odrůdy Biancale

Nebyly nalezeny žádné regiony pro odrůdu Biancale.