Moller je zajímavá odrůda vinné révy, která se vyskytuje především ve středoevropských vinařských oblastech, zejména v Německu, Rakousku a okrajově i v České republice. Tato odrůda vyniká jemným a květinovým aromatem, které je často doplněno tóny bílých květů, svěží zeleného jablka, hrušky a lehkého citrusového doteku. V chuti jsou vína z této odrůdy vyvážená, s decentní kyselinou, středním tělem a příjemně osvěžujícím charakterem. Mohou se objevit jemné minerální podtóny, což zvyšuje jejich komplexnost a gastronomický potenciál.
Typickými víny z odrůdy Moller jsou lehká, mladá bílá vína, která se pijí především za mlada pro zachování svěžesti a výrazu odrůdy. Často se používá jak v jednoodrůdových vínech, tak i v cuvée pro zvýraznění ovocnosti a elegance výsledného vína.
Doporučené párování zahrnuje pokrmy z bílého masa, čerstvé ryby, lehké zeleninové saláty a jemné sýry. Vína z odrůdy Moller skvěle doplní také asijskou kuchyni a lehce kořeněná jídla, kde podtrhnou svěží charakter pokrmu.