Červená odrůda

Petite Pearl je inovativní americká odrůda révy vinné, vyšlechtěná pro odolnost vůči chladu a nemocem. Ve víně se projevuje výrazným aromatickým profilem s tóny tmavého ovoce, jako jsou černý rybíz, švestka a borůvky, často podtržené jemnými nuancemi koření, čokolády a tabáku. Chuť je středně plná až plná, s hebkými tříslovinami a dobře vyváženou kyselinkou, což dodává vínu eleganci a svěžest.

Hlavními oblastmi pěstování jsou chladné vinařské regiony severních Spojených států, především Minnesota, Wisconsin, New York a také Kanada. Tyto regiony využívají přirozené odolnosti této odrůdy vůči mrazu, což umožňuje produkci kvalitních červených vín i v náročnějších klimatických podmínkách.

Petite Pearl se většinou vinifikuje jako suché červené víno, ale setkat se lze i s cuvée a víny s lehkým zráním v sudu, které přidává na komplexitě. Dobře se hodí k pečeným masům, grilovaným žeberním steakům, zvěřině nebo zrajícím sýrům. Díky své struktuře a ovocnému charakteru skvěle doprovodí i pokrmy z hub nebo bohatší těstoviny.

Hlavní regiony odrůdy Petite Pearl

Nebyly nalezeny žádné regiony pro odrůdu Petite Pearl.