Bedan je méně známá, avšak tradiční odrůda vinné révy pocházející převážně z francouzské oblasti Champagne. Aroma tohoto cépage je charakterizováno jemnými ovocnými tóny, mezi nimiž dominují zelené jablko, hruška, citrusové plody a někdy i lehký dotek bílých květů. Na patře se vína z Bedanu vyznačují svěžestí, střední kyselinkou a lehkým tělem, často s nádechem ovocné sladkosti a jemnou minerální linkou.
Bedan se pěstuje zejména v severní části francouzské oblasti Champagne, především v departementech Aisne a Marne. Často se používá jako doplňková odrůda do cuvées pro výrobu šumivých vín Champagne, kde přispívá k jemnosti a ovocné svěžesti výsledného vína.
Typické styly vín z Bedanu zahrnují šumivá cuvée, kde se Bedan uplatňuje ve směsích s dominantními odrůdami Pinot Noir, Chardonnay a Pinot Meunier. Nejlépe se kombinuje s lehkými předkrmy, jemnými rybími pokrmy, měkkými sýry a čerstvými saláty, kde podtrhuje chuťové nuance jídel díky své svěžesti a ovocitosti.