Rubin je jedinečný modrý moštový odrůda vzniklá křížením odrůd Nebbiolo a Syrah, oblíbená především v Bulharsku. Ve vůni a chuti vína Rubin dominují tóny tmavého ovoce, jako jsou černé třešně, ostružiny a černý rybíz, často doplněné o jemné kořeněné nuance, pepř i středomořské byliny. Typické jsou také nádechy fialek, čokolády a tabáku, které se rozvíjejí s vyzráváním vína. Rubin má středně plné až plné tělo, výraznější třísloviny a svěží kyselinu, což zajišťuje jeho skvělý potenciál ke zrání.
Hlavní vinařské oblasti pro odrůdu Rubin se nacházejí v Bulharsku, zejména v regionu Thrákie (Trakiya), ale také v údolí řeky Struma. Běžné jsou jak vína jednoodrůdová, tak i kupáže s dalšími balkánskými odrůdami.
Typické styly vín z Rubinu zahrnují suchá červená vína s bohatou strukturou a potenciálem k archivaci i mladá, svěží vína s ovocným charakterem. Skvěle se snoubí s grilovaným červeným masem, kořeněnými pokrmy balkánské kuchyně, zralými tvrdými sýry či pokrmy z hovězího a zvěřiny.
Bulharsko
──── 🍷 ────
👉 Nebo Podrobnosti o aplikaci.
Viniou – zjednodušená správa vašeho vinného sklepa