Condrieu je exkluzivní odrůda bílého vína, která je úzce spjata s údolím řeky Rhôny ve Francii, především v apelaci Condrieu na severu této oblasti. Tento cépage je ve skutečnosti synonymem pro odrůdu Viognier, z níž vznikají jedny z nejvýraznějších bílých vín na světě. Vína z Condrieu jsou oceňována pro svůj charakteristicky bohatý aromatický profil s vůněmi meruněk, broskví, pomerančového květu, fialek a svěžích mandlí. Chuť bývá plná, jemně olejovitá, s velmi jemnou kyselinkou, často doprovázená delikátními tóny medu, zralého ovoce a koření.
Typické víno Condrieu se vyrábí jako suché bílé, i když působí díky své bohaté struktuře a minerálnosti téměř nasládle. Často má vysoký alkohol a dlouhou perzistenci na patře. Ideální je v kombinaci s ušlechtilými rybami, drůbeží ve smetanových omáčkách, plody moře nebo jemnými sýry typu Brie či Chaource. Skvěle snese i exotické pokrmy s kari kořením či jemně pálivá asijská jídla.