Blanc du Bois je moderní, hybridní odrůda vinné révy, která se stala oblíbenou zejména v teplejších oblastech jihovýchodních Spojených států amerických, především na Floridě, v Texasu a Louisianě. Je ceněna pro svou vysokou odolnost vůči nemocem, obzvláště peronospoře.
Víno z odrůdy Blanc du Bois je známé svěžím aromatickým profilem s tóny citrusových plodů, květin, broskví a tropického ovoce. V chuti je často lehké až středně plné, živé, s výraznou kyselinkou, která přispívá k jeho svěžesti. Některé varianty nabízejí minerální nebo jemně kořenité tóny.
Typické styly zahrnují suchá, polosuchá a polosladká bílá vína i šumivá vína. Některá vína tohoto druhu se zpracovávají metodou sur lie nebo krátkým ležením v dubových sudech, což jim dodává komplexnost a jemnější strukturu.
Doporučené párování zahrnuje lehké rybí pokrmy, mořské plody, kuřecí maso, svěží saláty či jemné kozí sýry, kde vynikne ovocnost a kyselost vína. Blanc du Bois je také skvělou volbou k asijské nebo pikantní kuchyni díky své šťavnatosti a aromatické svěžesti.