Bílé víno

Niagara je odrůda révy vinné, která se vyznačuje výrazným aromatickým profilem, dominovaným tóny čerstvého hroznového moštu, bílých broskví, citrusů a často i náznaky jahodového želé. V chuti je Niagara svěží, ovocná, s lehkým tělem, jemnou kyselinkou a delikátní nasládlostí, jež zanechává zaoblený, čistý dojem na patře.

Tato odrůda je nejčastěji pěstována v severoamerických vinařských oblastech, především v kanadské provincii Ontario a amerických státech New York a Pensylvánie, kde se ideálně daří díky mírnému klimatu a vhodným půdním podmínkám.

Niagara se typicky využívá k výrobě polosuchých až polosladkých bílých vín, často i ve šumivém provedení nebo jako základ pro sladké dezertní víno. Víno z této odrůdy je známé svou svěžestí a nenáročným charakterem, díky čemuž je velmi oblíbené mezi konzumenty vyhledávajícími lehká, aromatická vína.

K ideálním pokrmům k vínu Niagara patří ovocné saláty, lehké letní dezerty, sýry s jemnou chutí (například camembert či brie) a grilované drůbeží maso.

Hlavní regiony odrůdy Niagara

Nebyly nalezeny žádné regiony pro odrůdu Niagara.