Bílé víno

Madeleine Angevine je bílá vinná réva původem z Francie, která se vyznačuje jemným aromatickým profilem. Ve víně se typicky objevují tóny zeleného jablka, citrusů, angreštu a jemných květinových nuancí. Chuť bývá svěží, lehká až středně plná, s decentní kyselinou, která přispívá k harmonickému charakteru vína. V závěru lze nalézt jemné minerální tóny a lehkou kořenitost.

Tento cépage je oblíben především v chladnějších vinařských regionech, jako je údolí Loiry ve Francii, jižní Anglie, Německo či severní části Spojených států amerických, kde se daří jeho ranému dozrávání.

Madeleine Angevine se nejčastěji používá na výrobu suchých a polosuchých bílých vín, která vynikají svěžestí a čistotou ovocného projevu. Občas se setkáte i s perlivými variantami, které zvýrazňují aromatický potenciál odrůdy.

Víno z odrůdy Madeleine Angevine je ideální jako aperitiv, skvěle doprovází čerstvé saláty, mořské plody, lehké rybí pokrmy, kozí sýr nebo jarní zeleninová jídla. Doporučuje se podávat dobře vychlazené.

Hlavní regiony odrůdy Madeleine Angevine

Nebyly nalezeny žádné regiony pro odrůdu Madeleine Angevine.