Pardina je tradiční bílá odrůda révy vinné původem ze Španělska, která se největší oblibě těší především v oblastech Extremadura a Andalusie. Je charakteristická jemným aromatickým profilem s decentními tóny zelených jablek, hrušek a jemným náznakem citrusů. Ve vůni lze rovněž zaznamenat lehké květinové nuance a stopy suchých bylin. Chuť je svěží, lehká až střední struktury, s jemnou kyselinou a harmonickým dozvukem, který je často doprovázen mírným minerálním akcentem.
Typické styly vín z odrůdy Pardina zahrnují suchá, lehká bílá vína určená pro mladou konzumaci. Pardina bývá také často používána v blendu s dalšími místními odrůdami pro zvýšení svěžesti a elegance výsledného cuvée.
Doporučené kombinace zahrnují světlé ryby, mořské plody, lehké zeleninové saláty a jemné sýry. Skvěle se hodí k pokrmům středomořské kuchyně, například k grilovaným kalamárům nebo tapas na bázi olivového oleje, kde čerstvost a nenápadnost vína doplňuje chuť pokrmu.