Baboso Negro je vzácná a původní odrůda vinné révy pocházející z Kanárských ostrovů, zejména z oblastí La Palma a El Hierro. Vína vyrobená z této odrůdy se vyznačují intenzivní tmavě rubínovou barvou a bohatým aromatickým profilem. Na nose dominují tóny červeného a černého ovoce, jako jsou višně, ostružiny a černý rybíz, které jsou doplněny o jemné bylinné a minerální nuance, odkazující na vulkanický původ půdy. Chuť je strukturovaná, s výraznými, ale jemně zaoblenými tříslovinami a osvěžující kyselinou, které vínu propůjčují eleganci a dlouhou dochuť.
Baboso Negro se nejčastěji vinifikuje jako suché odrůdové červené víno, občas však tvoří součást elegantních cuvée. Typické styly zahrnují jak lehčí, mladá vína určená k brzké konzumaci, tak hutnější a komplexnější varianty určené k delší archivaci. Skvěle doprovází grilovaná masa, zvěřinu, pečené jehněčí nebo pikantní kanárské speciality. Doporučuje se také k dozráváným sýrům nebo pokrmům s bohatou omáčkou, kde vyniknou jeho vrstevnaté nuance a výrazný charakter.