Bílé víno

Perrum je tradiční bílé vinné révy pocházející z Portugalska, zejména z regionu Alentejo, kde se hojně pěstuje pro výrobu svěžích a lehkých vín. Tento cépage je ceněn pro svou nenáročnost na půdní podmínky a odolnost vůči suchu.

V aromatickém profilu dominují tóny zeleného jablka, citrusů, hrušky a jemného květinového nádechu, které se v chuti prolínají s lehkým minerálním charakterem. Vína z odrůdy Perrum jsou typicky svěží, lehkého až středního těla, s výraznější kyselinou, což podporuje jejich pitelnost a mladistvou energii. Nejčastěji se z ní vyrábějí suchá vína, někdy také v cuvée s jinými místními odrůdami, aby byla ještě komplexnější.

Doporučené párování zahrnuje lehké mořské plody, čerstvé ryby, zeleninové saláty či měkké sýry. Vína z Perrumu skvěle doplňují také letní pokrmy s bylinkami nebo lehkou středomořskou kuchyni. Ideálně se podávají dobře vychlazená pro zachování svěžesti a aromatu.

Hlavní regiony odrůdy Perrum

Nebyly nalezeny žádné regiony pro odrůdu Perrum.