Noual je raritní a málo rozšířená odrůda vinné révy, která se vyznačuje svěžím aromatickým profilem s jemnými tóny bílého ovoce, jako jsou hrušky a jablka, doplněnými náznaky akátového květu a lehkou minerálností. Na patře je Noual středně plné, harmonické víno s osvěžující kyselinou, jemnou strukturou a dlouhým, čistým zakončením. Vůně často odkazuje na čerstvé bylinky a lehký dotek citrusových plodů, což vínu dodává atraktivní svěžest a komplexnost.
Tato odrůda se nejčastěji pěstuje v jihozápadní Francii, zejména v méně známých vinohradnických subregionech. Vína z Noualu se nejčastěji vinifikují jako tichá bílá vína, která vynikají svou čistotou, lehkostí a svěžestí, v některých případech lze najít i experimentální cuvée či selekce zráné na jemných kalech.
Díky své aromatické komplexnosti a svěží aciditě se vína z Noualu ideálně hodí ke grilovaným rybám, ústřicím, jemným kozím sýrům nebo pokrmům z čerstvé zeleniny. Výborně doplní i lehké saláty či středomořskou kuchyni.