Kastellorizo je vzácná a málo známá odrůda vinné révy, která je původem z Řecka, konkrétně z malého ostrova Kastelorizo v Egejském moři. V aromatickém profilu vína Kastellorizo převažují jemné ovocné tóny zralých červených bobulí, jako jsou maliny, třešně a jahody, doprovázené delikátními florálními nuancemi a náznakem středomořských bylin. V chuti je víno svěží, lehké až středně plné, s vyváženou kyselinkou, jemnými tříslovinami a často minerálním dozvukem.
Hlavní vinařské regiony tohoto cépage se nacházejí na samotném ostrově Kastelorizo a v několika menších vinicích na sousedních řeckých ostrovech. Tradičně se z Kastellorizo vyrábí suchá červená a růžová vína, avšak vinaři experimentují také s lehkými perlivými variantami.
Pro svou svěžest a harmonii se vína z této odrůdy doporučují k lehkým pokrmům středomořské kuchyně – například ke grilovaným rybám, mořským plodům, zeleninovým salátům nebo sýrovým talířům s čerstvými kozími sýry. Vyniknou také při párování s jemnými úpravami telecího masa nebo tradičními řeckými předkrmy meze.