Červená odrůda

Caribbean Rouge je jedinečný a relativně vzácný odrůdový hrozen, který se v posledních letech těší rostoucímu zájmu vinařů. Ve víně nabízí intenzivní aromatický profil, kde dominují tóny červeného ovoce, jako jsou jahody, třešně a granátové jablko, doplněné jemnými akcenty exotického koření a lehkým květinovým nádechem. V chuti je Caribbean Rouge svěží, středně plné, s vyváženou kyselinou a příjemně šťavnatým závěrem, kde se odráží nuance lesního ovoce a někdy i červeného grepu.

Hlavní oblasti pěstování této odrůdy se nacházejí především v tropických nebo subtropických oblastech, zejména na menších karibských ostrovech a v některých částech Střední Ameriky. Caribbean Rouge se obvykle používá k výrobě mladých, svěžích vín, ale v některých regionech jsou oblíbené i růžové či lehce perlivé varianty.

K vínům z odrůdy Caribbean Rouge se doporučuje kombinace s grilovanými mořskými plody, lehkými rybími pokrmy nebo ovocnými saláty. Skvěle vynikne také ve spojení s pikantnější asijskou kuchyní či se sýry s jemnější strukturou.

Hlavní regiony odrůdy Caribbean Rouge

Nebyly nalezeny žádné regiony pro odrůdu Caribbean Rouge.