Pinot Saint-Georges je méně známý modrý vinný kultivar, který je ceněn zejména pro svou schopnost produkovat elegantní a jemně strukturovaná vína. Ve vůni i chuti dominují tóny červeného ovoce, především třešní, malin a jahod, často doprovázené jemným květinovým nádechem a subtilními bylinnými či kořenitými akcenty. Vína mají středně plné tělo, jemnou tříslovinu a svěží kyselinku, díky níž jsou velmi harmonická a vyvážená.
Hlavním regionem pěstování je především Burgundsko ve Francii, zvláště oblast Nuits-Saint-Georges, kde se z tohoto cépage produkují vysoce ceněná vína. Mimo Francii je Pinot Saint-Georges velmi vzácný a vyskytuje se pouze v omezeném množství v některých vinařských oblastech Evropy.
Typické styly vín zahrnují suchá červená vína s delikátní aromatikou a mírně delším potenciálem zrání. Pinot Saint-Georges se skvěle hodí k jemným masovým pokrmům jako je telecí maso, drůbež, grilované kachní prsa či zvěřina. Výborný je rovněž v kombinaci s houbami, pečenou zeleninou nebo zrajícími sýry s jemnou kůrkou.