Kalifornie, známá svými víny, si také získala zaslouženou reputaci ve světě brandy. Nachází se na západním pobřeží Spojených států a těží z ideálního středomořského klimatu s horkými a suchými léty a mírnými zimami, které jsou příznivé pro vinařství a tedy i pro výrobu brandy. Rozmanitost terroirů napříč Kalifornií umožňuje jedinečnou různorodost ve výrobě brandy, od ovocných a lehkých profilů na severu až po robustnější a kořeněné chutě na jihu. Kalifornští výrobci používají především odrůdy jako Colombard, Chenin Blanc a Muškát k výrobě svých destilátů, čímž zachycují bohatost a složitost místního ovoce. Americká inovace se navíc projevuje v jejich destilačních a zráních metodách, které jsou často inspirovány evropskými tradicemi, ale s výrazným místním dotekem. Kalifornská brandy se vyznačuje charakterem, který je často přístupnější, ale stejně tak nuancovaný, což oslovuje jak nováčky, tak i zkušené znalce. Zkoumáním rozmanitosti kalifornských brandy mohou správci sklepů obohatit svou sbírku o produkty, které ztělesňují průkopnického ducha a kreativitu tohoto dynamického regionu.